642-832 70-432 C4040-109 070-341
 harta evenimente
 sport cu capul fotomix
 pitestiforumisti contact
banner
 bancuri blogcisme festival de scurt metraje pitesti scurte, bune si destepte


alive

uichend-ul asta, simturile mele au reinviat.... am parasit acest pitesti mort sters catatonic si m-am scuturat de umbra lui gri .....sentimentul a fost minunat.... de nedescris.... de libertate.... de viata.... de familiaritate.... de cumintenie sufleteasca..... de dinamism creativ.....de bucuresti iubit..... orasul meu de suflet.... orasul vietii mele..... dorul meu......

 

Nu mai fusesem in Buc din iulie cred, de cand am incalecat la volan si alaturi de R. am pornit plini de speranta spre Institutul Cultural Roman si Fundatia Culturala NexT. Scopul vizitei: interes de arta + sa o punem de-un festival pentru a trezi orasul asta la viata.

Scopul vizitei de uichend-ul acesta: interes de arta + "revergorarea"  simturilor mele.
Asa ca am profitat din plin si am fost asa:

 

 


Sambata, la una din cele doar 3 reprezentatii ale baletului Anna Karenina - sala arhiplina, am prins literalmente ultimele bilete - am stat la balcon, pe ultimul rand, ultimele scaune din margine. (info mai jos)
Duminica, COOLari la Teatrul Foarte Mic.

Ce sa va spun? A fost extraordinar. La opera am avut lacrimi in ochi. 5-7 minute s-a aplaudat in continuu dupa terminarea baletului. Ne dureau palmele si pe noi si pe cei din jurul nostru care faceau pauze de vreo 5 - 10 secunde pentru ca apoi sa inceapa sa aplaude si mai tare.


DESPRE COOLori: COOLori  de Peca stefan

 Regia: Diana Iliescu Scenografia: Corina Gramosteanu
Distributia: VIOREL COJANU (George), CaTaLIN BABLIUC (Frank), CLARA FLORES (Rosie), MIHAI DINVALE (Tatal), RADU IACOBAN (Rocco), BOGDAN ALBULESCU (Damon), DORU BEM (Peca)

 Fotografii de Zoltan Egyed.  Durata spectacolului: 2h 10min

 COOLöri este prima piesa full length pe care am scris-o in perioada petrecuta la New York University, in 2003 - 2004.

Piesa a fost dezvoltata in cadrul cursului de Advanced Playwriting condus de Ed Napier si apoi in cursul lui Daniel Goldfarb. Parti din aceasta piesa au fost citite de catre actori studenti la NYU. impreuna cu Romania 21 , scrisa tot la New York, ea constituie o etapa importanta in cariera mea de dramaturg. La fel ca si Romania 21, aceasta piesa a fost scrisa initial in engleza si apoi tradusa si adaptata in romaneste la finalul anului 2004.

"COOLöri este un exercitiu de imaginatie - ce s-ar intampla cu un grup de americani fortati sa vina in Romania. Este, daca vreti, tema imigrantului rasturnata. O familie americana si un grup de prieteni americani isi rezolva problemele in Bucuresti. Trimiterile la sitcom-ul american, dar si structura aleasa de comedie clasica de Broadway, sunt esentiale pentru conturarea atmosferei acestei piese, pentru ca ea opereaza cu stereotipiile de receptare ale culturii americane de catre publicul romanesc.

Este o comedie (dar si o dramedie) de situatie, dar care ascunde si apoi scoate la iveala o tragedie - tragedia unei lumi care se satura de propria stereotipie si incepe sa traiasca (- ridicol, ce-i drept, dar ridicolul face parte din conditia fiintei umane.) Icon-urile culturale din filmele americane - drogurile, showbizz-ul, terorismul, minoritatile etnice si sexuale - pot fi puncte de plecare intr-o asemenea constructie care isi dezvaluie, incet incet, umanitatea si face posibila depasirea stereotipiilor de receptare. Punerea lor in discutie, cu umor si imaginatie, ar putea sa stea la baza unei calatorii imaginare, al unui dialog intre departatul New York si apropiatul Bucuresti, care inseamna si divertisment, dar te poate si lasa pe ganduri. Peca stefan

 

 

Despre ANNA KARENINA de pe hotnews.ro : Opera Nationala Bucuresti a pregatit o surpriza iubitorilor stilului neoclasic al dansului prin reluarea baletului „Anna Karenina”, dupa romanul omonim al lui Lev Tolstoi. Spectacolul a facut istorie in repertoriul Operei Nationale Bucuresti, prin montarea sa originala prezentata in premiera absoluta pe 8 noiembrie 1998.

Premiera spectacolului s-a bucurat de un imens succes, datorat regiei si coregrafiei maestrului Ioan Tugearu, libretului scris de Liana Tugearu, scenografiei inspirate, semnate de Viorica Petrovici, colajului muzical alcatuit din lucrari ale lui Piotr Ilici Ceaikovski si conceput de Ioan Tugearu si Alexandru Istrate, precum si interpretilor care au alcatuit distributia de premiera. Atunci, pe scena Operei Nationale Bucuresti, au facut sali arhipline artisti exceptionali precum Simona Somacescu (in rolul Annei Karenina), Tiberiu Almosnino (Alexei Karenin), Cristian Craciun (Alexei Vronski), Rasvan Mazilu (Acarul din Cosmar), Monica Petrica (Betsy Tverskaya). La acestia s-au adaugat si alte stele ale scenei ONB precum Corina Dumitrescu si Anne Marie Vretos (Anna Karenina), Mihai Babuska (Alexei Karenin), Alin Gheorghiu si Ciprian Campianu (Alexei Vronski).

Stagiunea aceasta, Opera Nationala Bucuresti doreste sa reinvie atmosfera superba a acestei productii. Astfel, pe 28 noiembrie, 3 decembrie si 6 decembrie a.c., de la ora 18:30, ONB aduce din nou la viata trista istorie a Annei Karenina, in interpretarea unor distributii de exceptie: Corina Dumitrescu, Cristina Opincaru (Anna Karenina), Gigel Ungureanu, Mugur Valsami (Alexei Karenin), Alin Gheorghiu (Alexei Vronski), Mihaela Soare, Liliana Nica (Kitty), Virgil Ciocoiu, Vicentiu Popescu (Constantin Levin), Valentin Stoica, Mirela Simniceanu (Acarul din Cosmar), Monica Petrica, Laura Blica Toader (Betsy Tverskaya). Asistentii de coregrafie la aceasta reluare a spectacolului sunt Mirela Simniceanu si Florica Stanescu.

Spectacolul „Anna Karenina” este o invitatie catre toti cei care iubesc arta desavarsita a dansului, muzica lui Ceaikovski si opera lui Lev Tolstoi.

 

 

Review-uri COOLori: Baietii rai featuring Superman vad in Coolori la Teatrul Foarte Mic Baietii rai featuring Superman vad in CoolAri la Teatrul Foarte Mic Mai multe imagini... Pe bila galbena de langa piciorul meu scrie `Brunswick. Made in USA`. Stau foarte aproape de pista de popice, care e elementul central al decorului noului spectacol de la Teatrul Foarte Mic : CoolAri! N-am mai nimerit pe fotoliul 13, cum mi se intampla de obicei, poate si pentru ca, dupa doi ani de cand apare rubrica asta, colegii de la alt ziar, proaspat rebrenduit, s-au gandit s-o imprumute si ei ... 

"Coolorile" tineretii "Coolori" e o piesa din seria postmodernista a lui Peca, o critica ironica a cliseelor pescuite selectiv din filmele americane, care construiesc, intr-un "puzzle" absurd, o realitate deformata a Vestului de vis. Textul (in care dramaturgul insusi se ipostaziaza in personaj si unde aluziile autobiografice abunda, trimitand metareferential la alte scrieri ale aceluiasi autor) e populat de o gasca de tineri americani, ametiti de bere si droguri, plus tatal telenovelistic al unuia dintre ei (Mihai ...

Exercitiu de imaginatie la TFM De curand la Teatrul Foarte Mic a avut loc premiera piesei "CooLori", primul text scris de dramaturgul Peca Atefan in perioada petrecuta la New York si pus in scena dupa ce acesta a castigat premiul pentru Inovatie la Heidelberg. Piesa reprezinta atat o transpunere in scena a realitatilor romanesti intr-un spatiu american, cat si a socialului american intr-un spatiu romanesc. AICI AI ACOLO. "CooLori" e o piesa din seria postmodernista a lui Peca, o critica ironica a cliseelor pescuite selectiv ...

 

Autor:   Nico

0  comenteaza 1 December, 2009  


Pentru a putea adauga un comentariu trebuie sa fii logat! 0


Comentarii
   login      >>|user nou?   >>
--------

<< hellobacau  | hellosibiu  >>
--------

Locatii
* Cinema / Teatre
* Muzee / Galerii
* Cluburi, baruri, pub-uri * Shopping
* Pizzerii * Farmacii
* Hoteluri / Turism * Banci
* Intretinere / Sport * Benzinarii
* Auto * Notariate
* Administratie locala *Diverse
* Agentii Imobiliare * Restaurante
--------

--------


--------


Poza zilei
poza zilei
--------
logo HP home | despre noi | sitemap | ajutor | termeni si conditii | contact
© Copyright Hello Pitesti 2008. Toate drepturile rezervate.