642-832 70-432 C4040-109 070-341
 harta evenimente
 sport cu capul fotomix
 pitestiforumisti contact
banner
 bancuri blogcisme festival de scurt metraje pitesti scurte, bune si destepte


PARKOUR & FREERUNNING

Parkour-ul a aparut in anul 2003 fiind un sport urban inventat in Franta de catre David Belle. Acest sport a luat o foarte mare amploare in intreaga lume in mai putin de un an, atat in randu sportivilor de performanta (atleti sau fosti atleti), dar si in randul oamenilor ce le place un pic de extrem in viata.
 
   Echipament:
   Ca echipamane nu va trebuie mare lucru : un trening cat mai lejer si niste adidasi cu o talpa ce are aderentza. Pentru cei ce vor sa se simta dea dreaptu in siguranta recomand niste genunghiere si cotiere.
 
    Ce inseamna acest sport pentru practicanti si in ce consta el:
    Pentru practicantii profesionisti acest sport nu consta doar in conditie fizica si mult curaj ci e un stil de viata. Odata ce va apucati de el este greu sa mai priviti viata la fel ca inainte. Parkour-ul si Freerunning-ul arata ca omul nu are limite si corpul uman nu se bazeaza pe anumite reguli. Prin acest sport invatam sa ne concentra, invatam mai multe despre noi insine dar si sa ne descurcam in situatii limita.
 
    Parkour-ul este un sport in care invatam sa controlam fiecare muschi al corpului si nu numai atat ci ne ajuta sa sarim peste obstacole ce unui om normal i s-ar parea ceva greu. Ne ajuta sa invatam sa ajungem intr-un timp scurt de la o destinatie la alta folosind lucrurile ce ne inconjoara: bari, balustrade, garduri, ziduri etc. Fiecare practicant incepe de la o baza si pe parcurs isi modifica sariturile si modul de a sari dupa propriul plac si asta ne face unici. De la "baza" invatam dar un mod elegant dar si destul de complicat de a sari.
 
    Freerunningul este o ramura mai dezvoltata a Parkour-ului in care combinam viteza si agilitatea parkour-ului cu trick-uri, mix martial art si kapoera. Combinand aceste elemente sariturile peste obstacole devin mai spectaculoase si nemai-vazute pe strada sau intre blocuri. Noi ne inspiram de la mari gimnasti dar si din mix martial art si capoera. Incercam sa sarim peste obstacole folosind salturi pe fata, pe spate, facand surub sau echer dar si combinati cat mai complicate si spectaculoase.
 
    Aceste doua sporturi ce se aseamana dezvolta creativitatea si imaginatia. pentru mine unul este un mod de viata, asa ma exprim si asa ma eliberez de stres, nervi si intru intr-o lume unde orice este posibil. Nu doar ca impingem limitele la maxim dar ne si distram si e unu din putinele sporturi ce solicita toate grupele de muschii, chiar si creeru, necesita contentrare si foarte mult calm.
 
    Pt a va convinge ca nu este un sport simplu priviti filmuletul de mai jos:

 
     Peace all


By Uko
Autor:   UKO

0  comenteaza 17 December, 2009  


Comentarii
   login      >>|user nou?   >>
--------

<< hellobacau  | hellosibiu  >>
--------

Locatii
* Cinema / Teatre
* Muzee / Galerii
* Cluburi, baruri, pub-uri * Shopping
* Pizzerii * Farmacii
* Hoteluri / Turism * Banci
* Intretinere / Sport * Benzinarii
* Auto * Notariate
* Administratie locala *Diverse
* Agentii Imobiliare * Restaurante
--------

--------


--------


Poza zilei
poza zilei
--------
logo HP home | despre noi | sitemap | ajutor | termeni si conditii | contact
© Copyright Hello Pitesti 2008. Toate drepturile rezervate.