642-832 70-432 C4040-109 070-341
 harta evenimente
 sport cu capul fotomix
 pitestiforumisti contact
banner
 bancuri blogcisme festival de scurt metraje pitesti scurte, bune si destepte


Intre modernism si traditionalism... ceva-n genu'..

Hei! Azi e vineri,nu? ei bine, iar ma asculta tanti aia de romana.... deci, azi la mine-n clasa va avea loc o dezbatere: "Romania,incotro?". Aceasta va avea loc intre 2 echipe,1 pro modernism, cealalta pro traditionalism care se vor intrece-n vorbe, teorii atatate de un moderator, fiind notate de catre un juriu...va fi fain.

Eu voi face parte din echipa traditionalistilor, intrucat doresc a sustine valorile Romaniei, mai exact traditia, obiceiurile noastre de o frumusete rara, spiritul religios adanc inradacinat in sufletele noastre [desi, nu in sufletele tuturor..] si multe altele, caci avem multe de aratat celorlalti, desi noi credem ca numai ei au de aratat noua.

Nu sustin modernismul deoarece eu am ajuns la concluzia ca de fiecare data cand vrem sa ne sincronizam cu spiritul veacului, cum spunea Maiorescu, de atatea ori esuam; dorim a sari peste anumiti pasi pe care ceilalti i-au parcurs in perioade indelungate pentru a ajunge unde sunt acum si astfel am ajuns unde am ajuns; credem ca orice straluceste e si valoros...gresit!  Trebuie sa analizam mai intai.

Ei bine, eu nu sunt contra modernismului intrucat si el ne ajuta sa nu ramanem la stadiul de rudimentar, insa spun ca nu trebuie sa uitam de valorile noastre autohtone doar pentru a copia ce e in afara, caci asa ajungem la fake-uri; spun ca inainte de a prelua ceva de la ceilalti trebuie sa vedem daca nu cumva avem si noi ceva ce merita promovat; spun ca trebuie sa deschidem ochii si sa vedem cat de speciali suntem, ingeniosi, binecrescuti, cat de adevarati suntem inainte de a dori sa fim ceea ce nu putem fi. Teoria formelor fara fond nu a fost conceputa degeaba...[ http://ro.wikipedia.org/wiki/Formele_f%C4%83r%C4%83_fond ]


Trebuie sa-mi pregatesc "pledoaria" de maine :)) va trimit o imbratisare pe un fulg de nea!

 

Autor:   Ananda

0  comenteaza 22 January, 2010  


Pentru a putea adauga un comentariu trebuie sa fii logat! 0


Comentarii
   login      >>|user nou?   >>
--------

<< hellobacau  | hellosibiu  >>
--------

Locatii
* Cinema / Teatre
* Muzee / Galerii
* Cluburi, baruri, pub-uri * Shopping
* Pizzerii * Farmacii
* Hoteluri / Turism * Banci
* Intretinere / Sport * Benzinarii
* Auto * Notariate
* Administratie locala *Diverse
* Agentii Imobiliare * Restaurante
--------

--------


--------


Poza zilei
poza zilei
--------
logo HP home | despre noi | sitemap | ajutor | termeni si conditii | contact
© Copyright Hello Pitesti 2008. Toate drepturile rezervate.