642-832 70-432 C4040-109 070-341
 harta evenimente
 sport cu capul fotomix
 pitestiforumisti contact
banner
 bancuri blogcisme festival de scurt metraje pitesti scurte, bune si destepte


Din mintea unui elev de liceu… Part I.

Semestrul 2. Un nou inceput… cica. Dar nu sunt asa de entuziasmata. Mi s-a cam luat de unele chestii care se intampla in scolile noastre, si cu toate ca la inceput ma stresam de mama focului, acum ma cam lasa rece. Invatamantul romanesc se zice ca e bun, nu zic nu, stiu multe cazuri de persoane care au plecat in afara si erau la un nivel superior fata de ceilalti, si asta datorita faptului ca in Romania materia este mai stufoasa si daca vrei inveti mult mai multe notiuni in generala+liceu decat cei din alte tari.

Dar are si foarte multe lacune. Nu-i inteleg pe profesorii care au niste materii ce in opinia mea ar trebui sa fie de relaxare sau de largire a orizonturior, gen: muzica, desen, logica, sport s.a. si tin cu dintii frate de materia lor, daca nu le stii fiecare detaliu, sau in cazul sportului nu faci 102983 de flotari in 3 secunde, vaaaai stupoare, catastrofa!  Sunt cazuri in liceul meu, ba chiar in clasa mea, de corigenti la logica si muzica. Bine, ca nici ei nu sunt in stare sa memoreze 4 acorduri si 3 game, e alta chestie, dar nici sa lasi un elev corigent la asa o materie.

Nu zic, daca esti cretinoid si faci pe nebunul probabil ca profesor  si eu te-as arde, dat fiind ca nu prea am rabdare de fel, dar in cazurile pe care le stiu eu respectivii erau chiar copii rezonabili.

Ca tot vorbim de note, am avut o perioada cand ma stresam al naibii de rau pentru o amarata de medie, ca vai sa am, sa dreg, sa fac si intr-adevar inca am ramas la ideea ca o medie mare face o impresie mult mai buna cand vrei o bursa in afara (ah si ce-o mai vreau), dar in acelasi timp sunt constienta ca nu reflecta nici pe departe ce esti si ce faci.

Mai ales ca eu nu inteleg o chestie; eu in momentul de fata invat dupa aceleasi manuale dupa care a invatat si fratele meu… acum 8 ani, si probabil dupa care au invatat si altii inaintea lui. Pai bai voi astia care faceti programele scolare… mai actualizati  fratele meu manualele alea! Nu zic ca nu o fi de folos, de exemplu, la informatica sa stii cu ce se mananca Pascal. Dar acum pe bune, mai e de actualitate? Ar trebui sa facem si noi programe pe care CHIAR sa le folosim, nu prostii care erau la moda in 1900 toamna, pe cand era bunica fata.

Am o problema si cu profesorii frustrati care vin la ore si-ti trancane niste lectii, iti spun in fata ca ii doare fix undeva de materia pe care-o predau si de tine, dar au frate la pretentii in cap ce n-ai vazut. Sa le demonstrezi, sa le stii, sa nu mai stiu ce, in conditiile in care nu-si dau nici un pic interesul sa bagi si tu ceva in dovlecel.

Cel mai rau e cand vezi tocilari uitati de viata - care invata papagaliceste, care nu se straduiesc sa capete experienta de viata, care au la activ nu stiu cate olimpiade ( pe care nu dau 2 bani) etc. - ca sunt trimisi cu burse la facultati renumite doar ca au o medie ametitor de mare (si iar ne lovim de problema cu media). Si ce se intampla acolo? Nu profita nici macar un pic de oportunitatea pe care o au, de a trai noi experiente sau de a cunoaste lume noua si isi continua vechile obiceiuri de a sta cu cartile sub nas si de a invata mecanic. Da frate, inveti ce ti se preda la facultate, ca doar de aia esti acolo, dar la fel de important e sa ai un contact cu lumea din jurul tau. Saau si mai rau, persoane care ajung acolo prin nu stiu ce matusica, sau unchi, sau ca e tata mare barosan si are portofelul mai gros decat mana mea.

Stiu ca sunt destul de ironica, dar cam asta este realitatea. Ar trebui sa ne obisnuim cu situatiile care ni se dau, intr-un fel te invata sa te astepti la orice trasnaie. Oricum inca n-am stres, mai am cativa ani frumosi de trait pana o sa ma lovesc cu adevarat de problemele astea.

Take care, guys!

 

Autor:   Cristina

0  comenteaza 9 February, 2010  


Pentru a putea adauga un comentariu trebuie sa fii logat! 0


Comentarii
   login      >>|user nou?   >>
--------

<< hellobacau  | hellosibiu  >>
--------

Locatii
* Cinema / Teatre
* Muzee / Galerii
* Cluburi, baruri, pub-uri * Shopping
* Pizzerii * Farmacii
* Hoteluri / Turism * Banci
* Intretinere / Sport * Benzinarii
* Auto * Notariate
* Administratie locala *Diverse
* Agentii Imobiliare * Restaurante
--------

--------


--------


Poza zilei
poza zilei
--------
logo HP home | despre noi | sitemap | ajutor | termeni si conditii | contact
© Copyright Hello Pitesti 2008. Toate drepturile rezervate.