642-832 70-432 C4040-109 070-341
 harta evenimente
 sport cu capul fotomix
 pitestiforumisti contact
banner
 bancuri blogcisme festival de scurt metraje pitesti scurte, bune si destepte


Planet FunkFunk & RollVDT-ismeNew Super CoolRegizorul Zhang Yimou: „In China se deschid doua noi sali de cinema in fiecare zi. Spectatorii tineri nu mai merg decat la filme americane"

Zhang Yimou este unul dintre cei mai cunoscuti regizori chinezi. Laureat la Cannes si la Berlin, autor al unor filme de mare succes precum Sorgul rosu si Casa sabiilor zburatoare. In acest an a revenit in Competitia Oficiala de la Berlin cu un remake in cheie comica dupa filmul lui Joel Coen, Blood Simple. Zhang Yimou a vorbit in interviul acordat HotNews.ro despre cum lupta cineastii chinezi cu Hollywoodul, cum functioneaza cenzura in China de azi si despre experienta de regizor al filmului oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Rep: China se bucura in acest moment de un adevarat boom economic. in ce fel a favorizat acest lucru filmul dumneavoastra, San qiang pai an jing qi/A Woman, a Gun and a Noodle Shop, cu care ati fost selectionat la Berlin?
Zhang Yimou: Desigur, exista o influenta a economiei si a dezvoltarii economice asupra industriei de film, pentru ca industria chineza de film s-a dezvoltat foarte repede si foarte mult in ultimii ani. in fiecare zi se deschid doua noi sali. China va deveni in curand una dintre tarile cu cel mai mare consum de cinema, iar in 10 ani piata chineza de film se va apropia de proportiile pietei americane de film. Deja biletele la film sunt mai scumpe in China decat in Statele Unite. Pe de alta parte, exista o puternica presiune comerciala pentru ca Hollywoodul incearca sa se consolideze pe piata noastra.

Citeste interviul complet aici:

Vezi trailerul filmului A Woman, a Gun and a Noodle Shop:

Autor:   stiri Pitesti

0 comenteaza 15 March, 2010  


Comentarii
   login      >>|user nou?   >>
--------

<< hellobacau  | hellosibiu  >>
--------

Locatii
* Cinema / Teatre
* Muzee / Galerii
* Cluburi, baruri, pub-uri * Shopping
* Pizzerii * Farmacii
* Hoteluri / Turism * Banci
* Intretinere / Sport * Benzinarii
* Auto * Notariate
* Administratie locala *Diverse
* Agentii Imobiliare * Restaurante
--------

--------


--------


Poza zilei
poza zilei
--------
logo HP home | despre noi | sitemap | ajutor | termeni si conditii | contact
© Copyright Hello Pitesti 2008. Toate drepturile rezervate.